CONCERT DE COLINDE ,,Deschide ușa creștine” la a-V-a editie in 2019- Deleni

Mi se umple inima de bucurie sa vad ca acest concert isi continua traditia, a ajuns la editia a-V-a si sper sa nu se opreasca…niciodata.

Ce poate fi mai frumos decat un concert in preajma sarbatorilor crestine, dedicat colindelor si traditiilor populare intr-un decor de sarbatoare, si cu artisti daruiti si talentati. Multumesc, ca simplu cetatean, celor implicati in organizare si desigur artistilor si participantilor.

Respect pentru oameni, cultura si traditii!

Foto de grup inainte de spectacol

Sa inceapa spectacolul!

Un cuvant de multumire din partea d-lui primar Dumitru Prigoreanu adresat artistilor si cadrelor care ii indruma.

Aspect din sala arhiplina (locul liber este al fotografului)

Grupul ,,Copiii Regelui” din satul Poiana-coordonator Acsinte Andreea. Sunt niste copii superbi ce prezinta colinde cu specific religios al cultului adventist. Puteti gasi un film complet al evenimentului inregistrat de televiziunea Bit Tv din Pascani.

Grupul artistic ,,Hurgheselul” din satul Feredeni, coordonator profesor Iulia Fotea.

Corul preoțesc ,,Potirul” al Protopopiatului Hîrlău dirijat de Preacucernicul Parinte Protopop Victor Pislaru cu o suita de colinde bizantine bisericesti:

Corul preoțesc ,,Potirul”
Aspect din sala
Corul preoțesc ,,Potirul”

Grupurile vocale ,,Muguri de stejar” si ,,Gospodinele din Deleni” coordonate de profesoara si interpreta de muzica populara Maria Salaru si de prof. Maria Ionela Plescuta.

Nu am cuvinte sa exprim respectul pe care il port acestor oameni, pentru daruirea lor in modelarea talentelor, pentru munca si abnegatia lor in promovarea traditiilor si cantului popular. Mai jos, grupurile vocale impreuna cu d-na Maria Salaru.

Maria Salaru

In spatele scenei, soseste Sofia Vicoveanca in vederea sustinerii recitalului. Este deja imbracata, cu traistuta la spinare (in care are desigur si mobilul) si focusata pe obiectivul artistic. A luat prima data legatura cu omul de la sunet-Ionica, cu care a stabilit detaliile tehnice pentru o acustica buna. Nimic nu se lasa la voia intamplarii…. Totusi, a gasit timp sa faca si cateva fotografii cu fanii sai. Aici, impreuna cu d-l primar Dumitru Prigoreanu.

Sofia Vicoveanca si Prigoreanu Dumitru

Grupul vocal al cadrelor didactice din Deleni, ,,Pathos” la un an de la infiintare, aici interpretand colinde superbe.

D-na Sofia Vicoveanca a marturisit ca implineste in acest an 60 de ani de activitate artistica, debutul sau fiind la 18 ani. Daca ati calculat deja totalul, cum vi se pare ca arata la aceasta frumoasa varsta?

Aparitia pe scena

Un filmulet cu una dintre melodii, ,,Lume draga am petrecut”:

Poate nu stiati, dar d-na Sofia compune poezii, care au o filozofie adanca si pe care le interpreteaza cu multa expresivitate. Mai jos un filmulet:

Finalul concertului a fost rezervat ansamblului artistic,,Coragheasca din Deleni” condus de d-na invatatoare Gilca Aurica.

Mai jos, puteti vedea inregistrarea facuta de mine:

Cativa copii minunati si inocenti, participanti la acest eveniment, pozand ca niste artisti in devenire. Cine stie, eu sper din toata inima sa-i aplaud si ca artisti consacrati.

La revedere prieteni! Sa ne revedem sanatosi in 2020 la cea de-a sasea editie a concertului organizat de Primaria Deleni.

Daca doriti, puteti descarca toate pozele facute de mine de aici.

Editia din 2018 o puteti viziona de aici. Alte postari similare legate de traditii si obiceiuri populare le puteti gasi aici sau aici.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.