PAPA FRANCISC A BINECUVANTAT ROMANII DE PRETUTINDENI, DE LA IASI

Mi-am dorit mult sa particip la acest eveniment ce probabil se intampla o data in viata – venirea Papei la Iasi. Stiam ce inseamna statul la coada si apteptarea de la ora 11:00 pana la 18:00, dar am mai trecut prin asta in Londra asteptand artificiile de Anul Nou si eram pregatit. Va voi relata povestea vizitei Papei la Iasi, vazuta de mine, unul din miile de participanti, din interiorul grilajelor de securitate, si care este probabil si a voastra, daca ati fost sau poate ati fi vrut sa mergeti.

Despre Papa Francisc puteti citi informatii detaliate aici, născut în Buenos Aires într-o familie de emigranti italieni, zodia sagetator si are 83 ani.

Evenimentul de la Iasi s-a remarcat prin organizare riguroasa la toate nivelurile: politie, jandarmerie, voluntari, securitate, materiale distribuite participantilor de buna calitate (apa plata, sepci, esarfe, harti, carti cu cantece religioase, prelate pentru ploaie), sonorizare foarte buna, filmare din toate unghiurile si din toate locurile posibile, fotografi, panouri imense cu imagini proiectate live si un spectacol de calitate la final de eveniment.

Totul sub semnul credintei

In atatea ore de asteptare am suprins oameni exprimand diverse emotii sau facand diverse activitati:

Mancand cu pofta
Razand din toata inima
Privind in gol
La un selfie
O amintire
Un zambet
O migrena?
Impartind o tigara
Sunt flamand..ce vreti?
Revedere
Sueta cu prietenele
Gandul la datorie
Palatul Culturii in imagini
Amuzament tehnologic
Zambet suav
Zambet de revedere

In jurul orei 15:00 a inceput furtunos o ploaie torentiala cu gheata . Spre surprinderea mea aproape toata lumea a ramas pe loc, sa nu-si piarda locurile. Si-au dechis pelerinele (ce idee stralucita din partea organizatorilor de a da fiecaruia cate o pelerina) si umbrelele si au asteptat sa treaca ploaia. Neavand pelerina, m-am adapostit de ploaie alaturi de un grup de copii sub umbrele dar tot m-am udat, asa ca am plecat sa ma schimb. La intorcere am prins un alt suvoi de ploaie dar nu la fel ca primul.

Mai jos cativa pelerini dupa ploaie, inca imbracati cu pelerinele:

Zambet cochet
Voluntar
Zambet de multumire
Over technology
Speranta
Exersand salutul pentru Papa…
Vine?
Oare ce fac eu aici?
Greu si pentru noi..
Oare pe mine ma fotografiaza?

A urmat procesiunea de aducere a icoanei Maicii Domnului de la Cacica.

Cateva imagini de ansamblu a Pietei Palatului inainte de venirea Papei.

Dar iata ca in sfarsit dar punctual, soseste si Papa, cu o fata zambitoare si binevoitoare binecuvantand multimea (a parcurs toate arterele de drum pentru a fi vazut in mod egal de toata lumea):

Aici a primit o copie a icoanei Maicii Domnului de la Cacica:

Despre cuvintele memorabile ale papei s-au scris multe, dar cele care m-au impresionat cel mai tare pe mine au fost doar trei: scuza-ma, te rog si multumesc frumos. Simplu si sublim. A vorbit in romaneste, l-a citat pe Eminescu, a vorbit despre simplitate si smerenie, despre familie si tineri.

Impresionanta a fost si pilda despre sfarsitul lumii: „Părinte Galaction, știi când va fi sfârșitul lumii? Când nu va mai fi cărare de la vecin la vecin! Adică, atunci când nu va mai fi dragoste și înțelegere creștinească între frați, între rude, între creștini și între popoare! Atunci când nu se vor mai iubi oamenii deloc, cu adevărat, va fi sfârșitul lumii. Căci fără iubire și fără Dumnezeu nu pot să mai trăiască oamenii pe pământ!”

Cuvantarea integrala a Papei o puteti gasi aici.

La plecare binecuvantand multimea

Toate fotografiile facute cu aceasta ocazie le gasiti aici de unde le puteti descarca.

Cu imensă bucurie și onoare l-am primim astăzi în mijlocul si inimile noastre in Iași! A venit la noi indemnandu-ne „să mergem impreuna!”.

Sa mergem impreuna pentru o lume mai buna!

2 gânduri despre „PAPA FRANCISC A BINECUVANTAT ROMANII DE PRETUTINDENI, DE LA IASI

  1. Sunteti un geniu al fotografiei, iar ipostazele ( unele amuzante) in care i-ati surprins pe acei oameni arata naturaletea lor si flerul dvs extraordinar de a le surprinde .Felicitari !

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.