ALBANIA, MINUNATA TARA….!

Auzind ca Albania este o tara plina de frumuseti naturale, am ales sa fac o excursie organizata de o agentie de turism din Corfu, mai precis in orasul turistic Saranda.

Saranda, denumirea din limba greaca – 40 de Sfinti, este un oras foarte cautat de turisti. Are o vechime foarte mare si a trecut sub diferite stapaniri: romana, greaca, otomana – circa 500 ani si italiana.

Pentru ca este o deplasare in alta tara, plecarea se face din orasul Corfu, cu control vamal si verificarea documentelor. Albania este tara candidata la UE, asa ca nu necesita pasaport ci doar Carte de Identitate. Are o taxa in intrare in tara de 10 euro/persoana. Mai jos o vedere de pe mare a orasului port, Saranda.

NEK_0537

Ghidul, un localnic ce vorbea fluent engleza si germana, ne-a dus intai sa servim o cafea la un restaurant local, urmand sa ne intorcem sa servim pranzul, inclus in pretul excursiei, 20 euro/persoana.

NEK_0555

Primul obiectiv vizitat a fost Parcul National Butrint, ce dateaza de circa 2500 ani, este situat la 18km de Saranda. Situl arheologic a fost inclus pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO în anul 1992. Mai multe detalii tehnice le gasiti in linkul de mai sus.

Spectaculos este amfiteatrul in aer liber, unde la momentul vizitei se desfasura un moment artistic de cantece si dansuri populare traditionale albaneze.

NEK_0574

La dans au fost invitati si turistii prezenti, spre deliciul spectatorilor:

NEK_0584

Aici am vazut si niste broaste testoase de apa dulce:

NEK_0561

Intrarea in cetate care din motive strategice era mai mica decat statul unui om:

NEK_0603

O vedere de sus a lacului Butrint si marea Ionica, la orizont:

NEK_0613

Urmatorul obiectiv vizitat a fost Blue Eye, un rau ce izvoraste din munte, la o altitudine de 150 metri,  cu un debit de 18.400 litri/secunda, avand la izvor o culoare albastra foarte pura, ca in imaginile de mai jos:

NEK_0645

NEK_0648

Alte cateva imagini din imprejurimea raului, interesante intrucat ploua si datorita diferentei de temperatura( a fost foarte cald pana atunci) s-au format vapori de apa/ceata:

NEK_0657

NEK_0663

NEK_0665

NEK_0667

Ne-am intors in orasul Saranda pentru o vizita pe promenada de la malul marii. In toate locurile vizitate se putea plati direct cu euro, si m-am gandit sa va prezint si o lista de preturi, cu mentiunea ca 100leke=1euro.

NEK_0684

Cateva vederi din oras si port:

NEK_0692

NEK_0695

NEK_0696

NEK_0697

Preturile sunt mai mici decat in Grecia, au 300zile/an insorite si este o optiune de petrecere a concediului la mare. Drumurile sunt destul de bune, cel putin cat am circulat eu.

Completand titlul…. pacat ca este locuita.

3 gânduri despre „ALBANIA, MINUNATA TARA….!

  1. Foarte frumos scris, fotografiiile sunt deosebite!
    A fost extraordinar sa vedem un material foarte bine facut despre Saranda si Butrit la doar o luna de la momentul cand eu Daniel am fost acolo!!! O senzatie extraordinara!!!
    Noi am fost foarte incantati ca am ales excursia din Corfu catre Albania.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.